Musím uznat, že ochutnávka, která se konala ve čtvrtek 18. prosince, byla před Vánocemi tematicky naprosto vystihnutá: v nabídce byly marmelády a sušenky, které vlastnoručně vyrábějí mnišky v trapistických klášterech v italském Vitorchianu a v Poličanech u Benešova. Není tedy rozhodně pochyb o kvalitě surovin ani o jejich pečlivém zpracování. A navíc to byla perfektní inspirace pro příjemné (a zdravé) obohacení škály vánočního cukroví. K tomu se nalévala sladká dezertní vína, jedno lepší než druhé: Moscato d’Asti a Brachetto z vinařství Ca’ du Sindic, slámové víno Passito z vinařství Da Sagraro, a červené víno Pellegrino, které se používá též jako mešní.
Na mlsání byly z tradiční italské čokoládovny Vanucci nabídnuty ještě čokoládové bonbóny, které – jak jsme se na vlastní oči přesvědčili – jsou uvnitř úplně stejné a dobré, jako jsou lákavé na obrázku. 🙂
(toivo)


Fotografie